Android telefonlarda dosya gizleme işlemini kolayca yapabilmeniz için tüm detayları sizlere sunuyoruz. Bu işlemi herhangi bir uygulama yüklemeden tamamlayabilirsiniz.

Android dosya gizleme nasıl yapılır? Android dosya gizleme işlemi yapmak için belirli adımları takip etmeniz gerekir. Akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde bazı kişisel verileriniz bulunabilir. Bu verileri göstermek istemeyebilirsiniz.

Cihazınızda yer alan dosyaları herhangi bir uygulama yüklemeden gizleyebilirsiniz. Dosya gizleme işleminin yapılabilmesi için rehberimizden yararlanabilirsiniz.

Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır?

Android cihazlarda dosya gizlemek için;

  • “Dosyalarım” bölümüne tıklayın.
  • Gizlemek istediğiniz dosyaya basılı tutun.
  • “Yeniden Adlandır” butonuna tıklayın.
  • Dosya isminin başına “.” koyun.
  • “Tamam” butonuna basın.

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar üzerinde gizleme işlemini yapabilmek için mutlaka “Dosyalarım” uygulamasını açmalısınız. Tüm bu adımlarla birkaç dakikada klasörü gizleyebilirsiniz. Gizlediğiniz görseller, müzikler ve videolar galerinizde de gözükmeyecektir.

Android akıllı telefonlardaki klasörü kullanıcılar nasıl gizleyeceklerini bilmiyor. Telefonun kilidi açıksa, yabancı kişiler tüm işlevlerini özgürce kullanabiliyor. Fotoğrafları, videoları ve diğer dosyaları saklamanın yolu bulunuyor. Ana ekrana sadece cihaz sahibinin açabileceği gizli bir klasör bulunur. Böylece kişisel dosyalarınızı güvende tutabilirsiniz.

Android Telefonda Gizlenen Dosya Nasıl Bulunur?

Telefonlarınız üzerinde gizlediğiniz dosyaları yeniden görünür hale getirmek için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • “Dosyalarım” uygulamasını açın.
  • Ayarlar bölümüne girin.
  • “Gizli Dosyaları Göster” kutucuğunu aktif hale getirin.

Dosyalarım bölümü üzerinden “Gizli Dosyaları Göster” seçeneğini aktif hale getirmeniz sonrasında bu dosyaları görüntüleyebilirsiniz. Uygulayacağınız yöntem cihazlar arasında farklılık gösterebilir.

Bu adımları uygulayarak gizlediğiniz dosyaları kolayca görüntüleyebilirsiniz. Cihazı başkalarına vereceğiniz zaman bu ayarı tekrar kapatmayı unutmamalısınız.

Sizde yazımızda bulunan adımları uygulayarak herhangi bir programa ihtiyaç duymadan dosya gizleme ve gizlenen dosyayı görüntüleme işlemlerini yapabilirsiniz.

Akıllı telefonlar her geçen hayatımızda daha fazla yer kaplıyor. Tüm verilerimiz ve bilgilerimiz bu cihazlar içerisinde yer alıyor. Birçok verinin telefon içerisinde bulunması başka sorunları da beraberinde getiriyor. Gizlilik en önemli sorunlardan bir tanesidir. Birçok kullanıcı olası durumlarda akıllı cihazlarındaki özel hayatlarını korumak istiyor.

Android cihazınızdaki bazı dosyaları gizli tutmak istemenizin farklı nedenleri olabilir. Cihazınızın yabancılar tarafından kurcalanmasının önüne geçmek isteyebilirsiniz. Verilerinizi paylaşmanın önüne geçmek için yapmanız gereken şey dosyalarınızı gizlemektir. Android cihaz dosya gizleme nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını sizin için araştırdık. Android kullanıcılarının dosya ve klasör gizlemek için yapması gereken adımları uygulayarak verilerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Bugün 2 kişi görüntüledi
262 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numarasinibul.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar