DLL, kod ve veri içeren bir kitaplıktır. Aynı anda birden fazla program tarafından da kullanılabilmektedir. Windows kullanıcıları sıklıkla DLL dosyası eksik hatası bildirimi ile karşılaşmaktadır. Bunun birden çok sebebi vardır. Yazılım ve sistem kaynaklı ya da kullanıcı kaynaklı olabilir. DLL dosyaları eksik diyen kullanıcının karşısına çıkar ve bilgisayarına virüs bulaştırmaya çalışır. Bu sebeple güvenilmez ve ilgili olmayan platformlardan .dll gibi dosyalar indirilmemelidir.

DLL Dosyası Eksik Hatası Nasıl Çözülür?

Windows kullanıcıları dll. gibi dosya türleri kullanıldığında ve dosyalar kaybolduğunda bu hata bildirimi ile karşılaşırlar. Hata işletim sistemi veya yazılımdaki farklı bir hatadan kaynaklanıyor ise kullanıcı hatayı düzeltemeyebilir.

Hata Çözüm Basamakları

Kullanıcının çözebileceği bir hata olduğunda öncelikle bilgisayar yeniden başlatılmalıdır. Bunun sebebi işletim sisteminin DLL dosyasına erişememesidir. RAM’in yenilenmesi için de bilgisayarı yeniden başlatmak işe yarayabilir. DLL dosyasını kendiniz sildiyseniz kurtarma programlarından orijinal dosyayı geri getirebilirsiniz. Böylece işlem sistemi ve programlar sorunsuz çalışacaktır.

Eğer problem Windows işletim sisteminden kaynaklı ise Windows 7, 8 veya 10 sürümlerinden birinin güncelleştirmeleri denetlenmelidir. Bu işlemden sonra bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.

Güncelleştirme İşe Yaramaz ise Ne Yapmalı?

Microsoft bazen Windows işletim sisteminde meydana gelen dll. dosya hatasını fark etmeyebilir çünkü sorun her kullanıcı da farklı olabilmektedir. Bu durumda hatayı tespit etmek için komut istemi yoluyla “System File Checker” komutunu verip sorunu çözebilirsiniz.

Alternatif Çözümler

İşletim sistemindeki “sistem geri yükleme” özelliği ile eski yedeklerini yükleyerek programın hatasız halini kullanabilirsiniz. Hata sadece tek bir programda görülüyorsa program yeniden yüklenebilir. Donanım sürücüsünden kaynaklı hatalarda ise programla ilişkili olan donanım sürücüsünü kendi sitesinden indirmek gereklidir. Güncellenen donanım sürücüsü sonucunda hata kaybolabilir.

Tüm Bunların Sonucunda Yapılması Gerekenler

Bazı durumlarda bu dosyalar virüs bulaştırmaya çalışabilir. Bu sebeple işlemlerin en sonunda virüs taraması başlatmak yararlı olacaktır. Aksi halde bilgisayarın işleyişi ve bilgileriniz zarar görebilir. Denediğiniz tüm çözümler işe yaramazsa son çare olarak bilgisayarınıza format atabilirsiniz. Bu işlemi bir bilgisayar uzmanında yardım alarak yapmanız daha iyi olacaktır.

Bugün 1 kişi görüntüledi
56 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numaraara.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar