Tüm dünyada en çok kullanılan telefonlar genellikle Android işletim sistemine sahip olanlardır. Bu durum Türkiye’de farklılık göstermiyor ve en fazla Android telefonlar satılıyor. Hem fiyat hemde kullanım kolaylığı açısından Android telefonlar tercih sebebi oluyor. Daha önce sürekli olarak Android telefon kullanan kişiler farklı işletim sistemine sahip telefon kullanımında ciddi adapte sorunları yaşayabiliyor. Android telefon kullanımı hem basit hemde kişiselleştirme avantajının yanı sıra Google Play destekli olması da büyük avantaj sağlıyor. Her ne kadar ülkemizde dolar kuru yüzünden çok makul fiyatlara sahip olmasa da diğer işletim sistemlerine göre en uygun fiyatlı telefonlar Android cihazlar oluyor.

Editörlerimiz sizler için en ucuz Android telefonlarını ve özelliklerini inceledi. Bu liste sayende uygun fiyatlı Android telefonlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Android Telefon Almak İçin İkna Edici 5 Neden

Popülerlik konusunda İphone cihazlar daha ön planda olsa da uzun süredir Android telefon kullanan kişilerde cihaz ile ciddi anlamda duygusal bir bağ oluşuyor. Eğer çevrenizde Android telefondan İphone’ye geçenler varsa sıkça “bunun geri tuşu nerede“, “şarj hemen bitiyor“, “dosya/resim paylaşmak çok zor” gibi yakınmaları duyabilirsiniz. Bu sorunların yanı sıra Android telefon artılarını şöyle sayabiliriz;

  1. Fiyat/Performans: Android cihazların dünya genelindeki fiyatları oldukça makul seviyedir. Türkiye’de ortalama 4.000 TL ile 6.000 TL arası Android telefon bulabilirsiniz. Üstelik ilk etapta standart olarak tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilir. Oyun oynamak, sosyal medyada takılmak ve mesajlaşmak için yeterli donanıma sahiptir.
  2. Güncelleme Uyumluluğu: Android telefonlar ne kadar eski olursa olsun pek çok uygulama güncellemesi yapabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz Android sürümü ile uyumlu olan uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz. İsterseniz tüm uygulamaların güncellemelerini kapatıp uzun bir süre aynı versiyonla devam etme şansınız da bulunuyor.
  3. Seçenek Çokluğu: Akıllı telefon üreticileri genellikle Android işletim sistemini tercih ettiği için farklı model ve cihaz alma imkanınız var. Samsung, Vestel, Xiaomi, Vivo, Huawei, Casper gibi markalar Android işletim sistemini kullanmaktadır.
  4. Daha Özgürlükçü: Android cihazlarda daha fazla işleme erişim sağlayabilirsiniz. Kamera çözünürlüğü, ekran boyutu ayarlama ve telefonda tam yetki sahibi olmak gibi ayrıcalıklı özellikler sadece Android marka telefonlarda yapabileceğiniz farklılıklardır.
  5. Uygulamalara Erişim: Android, arkasında Google gibi dünya teknoloji devinin olduğu bir işletim sistemidir. Popüler tüm mobil uygulamaları indirebilir yada APK yükleyerek farklı uygulamaları kullanabilirsiniz.

Türkiye’deki En Ucuz Android Telefonlar Hangisi?

Ülkemizde hizmet veren büyük teknoloji sitelerini sizler için inceledik. Burada yer alan Android telefonlar arasında bütçe dostu cihazları ve özellikleri göz atalım.

TECNO Spark Go

Listemizin ilk sırasında TECNO Spark Go akıllı telefon var. 64 GB hafıza özelliğine sahip bu telefon Android 12 işletim sistemine sahiptir. Cihazın işletim hızı 2.0 GHz gibi düşük bir seviyede olsa da özellikle orta yaş kesimin telefon ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamaktadır. Güzel bir anneler günü yada babalar günü hediyesi olabilir. TECNO Spark Go mavi ve siyah renkte satışa sunulmuş olup güncel fiyatı 4.799 TL’dir.

CASPER Via M30 Plus

Hayatımıza 90’lı yıllarda masaüstü bilgisayar ile giren Casper şimdi karşımıza akıllı telefon ile çıkıyor. 128 GB hafıza, mavi ve siyah renk seçeneği ile dikkatleri üzerine çeken Casper Via M30 Plus ayrıca Android 12 işletim sistemi ve 4 GB RAM’e sahiptir. Casper Via M30 Plus güncel fiyatı ise 4.799 TL’dir.

OMIX X5

Teknik yeterlilik açısından son derece kullanışlı olan Omix X5 akıllı telefon 64 GB hafıza sahiptir. Beyaz ve grafit renkleri ile satışa sunulan Omix X5 hem Android hemde OMIX UI işletim sistemini destekliyor. Üzerinde 4 GB RAM ve 6.56 inç ekran boyutu ile fiyatına göre oldukça iyi bir telefon diyebiliriz. Cihazın Türkiye’deki güncel fiyatı ise 4.999 TL’dir.

VIVO Y16

Daha düşük RAM ve hafızaya sahip olmasına rağmen performans açısından iyi işler çıkartmayı başaran Vivo Y16’de ucuz Android cihazlar arasında yerini almış durumda. Cihazda 32 GB hafıza ve 3 GB RAM bulunuyor. LCD ekran ve 6.51 inç ekran boyutu cihazın öne çıkan bir diğer özelliğidir. Cihaz şuanda 5.299 TL’den satılıyor.

SAMSUNG Galaxy A22

Bütçenizi biraz daha zorlayıp Samsung cihaz sahibi olmak isterseniz Galaxy A22 tam size göre! Cihazda Android 10 işletim sistemi bulunuyor ve tam 128 GB hafızaya sahip. Ayrıca 4 GB RAM ile benzer özellikteki rakipleri arasında fark yaratıyor. Samsung kalitesiyle bir cihaz arıyorsanız Galaxy A22 tavsiye ediyoruz. Cihazın güncel fiyatı ise 5.989 TL’dir.

Bugün 1 kişi görüntüledi
220 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numaraara.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar