Kullanmış olduğunuz faturalı hattınızı kapatmak mı istiyorsunuz? Kolay bir şekilde faturalı hat iptali yapmanız için size birkaç öneride bulunacağız. Bu sayede faturalı hattınızı hızlı bir şekilde kapatabilirsiniz. Hat iptali için gerekli belgeler ve hat iptali nedeniyle ceza ödenip ödenmeyeceğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca GSM operatörlerinin çağrı merkezlerine ait numaraları da bulabilirsiniz.

Fatura hat kapatma konusunda nereye başvuru yapılmalı sorusu insanlar tarafından çok fazla şekilde sorulmaktadır. Faturalı hatların kapatılması konusunda pek çok ayrı yöntem bulunmaktadır. Faturalı hatların kapatılması için mutlaka yazılı talep dilekçelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Telefon hatlarınızın kapatılması için e devlet üzerinden veya bağlı olduğunuz operatör bayiliklerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Hat sahibinin operatör bayilerine gitmesi ve yazılı bir dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. Bu aşamada başvuruyu yapacak kişinin mutlaka hat sahibi olması gerekmektedir. Hat iptal başvurusu yapacak olan kişilerin yazılı dilekçelerini e devlet üzerinden veya GSM operatörlerine faks yolu ile göndermeleri de ayrı yöntemler arasında yer almaktadır.

E Devlet üzerinden faturalı hat kapatma işlemleri yapabilmek için şu adımların izlenmesi gerekmektedir;

  • E devlet üzerinden abonelik fesih işlemleri sekmesine gidin,
  • Kişisel bilgilerinizi doğrulayın,
  • Fesih işlemi yapılacak aboneliği seçin,
  • Fetih başvuru nedenini doldurun,
  • Abonelik fesih belgesini imzalayarak e devlet üzerinden faturalı hat kapatma işlemlerini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Bu yöntem insanlar tarafından en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. İnsanlar bayilere gitmeden evlerinden dakikalar içerisinde hat kapatma işlemlerini yapabilme şanslarına sahip olmaktadır. Diğer yöntemlere göre çok daha kolay ve kısa olduğu için bu yöntem çok fazla tercih edilmekte ve insanlar tarafından beğeni kazanmaktadır.

Faturalı Hat Kapatmak için Gerekli Olan Belgeler

Faturalı hat kapatma işlemleri için hangi belgeler gerekli sorusu çok fazla şekilde sorulmaktadır. Faturalı hatlarınızı kapatmak için gerekli olan en önemli belge yazılı bir şekilde verilmesi gereken fesih dilekçesidir. E devlet üzerinden yapılan başvurularda herhangi bir başka belgeye gerek kalmamaktadır. Ancak operatör bayilerine giderek başvuru yapacağınız zaman mutlaka ehliyet, kimlik kartı veya pasaportlarınızdan herhangi bir tanesinin yanınızda olması gerekmektedir. Ayrıca faturalı hat kapatma taleplerinin mutlaka hat sahipleri tarafından yapılması gerekmektedir. Başka kişiler tarafından yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Bu sebepten dolayı kimlik kartlarının görevlilere gösterilmesi en önemli konular arasında yer almaktadır.

Ayrıca operatörlere faks göndererek faturalı hat iptal başvuru hakkı da bulunmaktadır. Bu yöntem esnasında yazılı dilekçenizi operatöre faks çekmeniz gerekmektedir. Göndereceğiniz talep dilekçelerinin yanında kimlik kartlarınızın da fotokopilerini faks olarak göndermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde başvurularınız kabul edilmeyecektir. Bunların yanı sıra GSM operatörleri gerekli görüldüğü zaman sizlerden son dönem faturanızı da talep etmektedirler. Kısacası faturalı hat başvurularında gerekli olan belgeler yazılı dilekçe, kimlik kartı ve gerekli olduğu zamanlarda son faturalardır.

Faturalı Hat Kapatmak için Ödemeler

Faturalı hatların kapatılma istekleri işlemlerinde ceza öder miyim sorusu insanlar tarafından sıkça sorulmakta ve cevap için geniş çaplı araştırmalar yapılmaktadır. Normal şartlarda faturalı hat kapatma isteklerinde herhangi bir ücret ödenmemektedir. E devlet üzerinden, operatör bayilerinden ve operatör faks hatlarından ücretsiz şekilde hat kapatma işlemleri yapılmaktadır. Ancak kapatmak istediğiniz hatlarda taahhütlü paketler bulunuyor ise cayma bedeli gibi cezalar ortaya çıkabilmektedir. Genellikle 12 ay olacak şekilde yapılan paketler bulunmaktadır. İnsanlar hatlarını kapatmak istedikleri zaman bu paketlerin taahhüt bitiş sürelerini beklemektedirler. Bu sürelerden önce yapılan hat kapatma taleplerinde cayma bedeli cezaları ortaya çıkmakta ve insanların ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca son kullanım belleri de bu cezalar içerisine eklenmektedir. Taahhütlü olarak kullanılan paketlerden vazgeçilerek hat kapatılmak istenildiği zaman o paket özelinde sizlere uygulanan tüm indirimler cayma bedeli olarak sizlere yansıtılmakta ve talep edilmektedir. Çünkü taahhütlü ve taahhütsüz paketler arasında fiyat farkları bulunmakta ve sizlere yansıtılmaktadır.

Turkcell Çağrı Merkezi Numarası : 0532 532 00 00

Vodafone Çağrı Merkezi Numarası : 0542 542 00 00

Turktelekom Çağrı Merkezi Numarası : 444 1 444

Bugün 1 kişi görüntüledi
2007 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numarasinibul.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar