IMEI sorgulama, cep telefonlarının bir nevi kimlik bilgilerine ulaşmaktır. Bu sorgulamayı yaparak telefonun tüm kayıt bilgilerine ulaşabilirsiniz, ücretsiz bir şekilde imei sorgulama yapabilir ve telefon detaylarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İMEİ sorgulama işlemleri pek çok insan tarafından önemli bir noktada yer almaktadır. Bu hizmet sayesinde insanlar telefonlarının yurt dışlarında yasal yollar ile getirilip getirilmediğini, telefonlarının çalıntı ve kayıp olup olmadığını öğrenebilmektedirler. Özellikle ikinci el bir telefon alacak olan insanların bu sorgulamaları bir an önce yapmaları en önemli konular arasında yer almaktadır. IMEI numarası bir nevi telefonlarınızın kimlik numaralı olarak nitelendirilmektedir. Bu numaralar telefonlarınızın kayıt, güvenlik ve onarım işlemleri aşamasında kullanılmaktadır. Bu numara sayesinde kaybolan telefonlarınızın kolay bir şekilde bulunması ve geri alınması sağlanmaktadır. Kullandığımız mobil cihazlarınızın kaybolması veya çalınması durumunda IMEI numarasını yetkililer ile paylaşmanız telefonlarınızın bulunması konusunda çok büyük fayda sağlayacaktır.

imei sorgulamak için tıklayın

IMEI numarasını öğrenebilme konusu pek çok insan tarafından araştırma yapılan konular arasında yer almaktadır. Telefonlarınızın benzersiz kimlik numarası olan IMEI (International Mobile Equipment Identity) numarası şu yollar ile öğrenilebilmektedir;

  • Telefonunuzun orijinal olan ambalajı üzerinden,
  • Mobil cihazının arama ekranına *#06# tuşlayarak,
  • Telefonunuz bünyesinde bulunan ayarlar sekmesinden telefon hakkında gibi alanlardan IMEI numaralarınızı öğrenebilmektesiniz.

IMEI (International Mobile Equipment Identity) numaralarının insanlar tarafından bilinmesi en önemli konular arasında yer almaktadır. 15 haneden oluşan IMAI numaralarının bilinmesi sayesinde pek çok olumsuz durum esnasında mobil cihazların kolaylık ile bulunması avantajı ortaya çıkmaktadır.

E-Devlet ile İMEİ Sorgulama

E-Devlet IMEI sorgulama işlemleri insanlar tarafından çok fazla şekilde yapılmakta ve telefonlarının güvenli olup olmadığı kontrol edilmektedir. IMEI numaralarını e devlet bünyesine yazarak telefonlarınızın kayıp, çalıntı veya kaçak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Özellikle yurt dışından gelen telefonlarda her an kapanma riskleri bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı e devlet üzerinden yapılacak sorgulamalar çok önemli bir noktada yer almaktadır. E devlet sitesine girerek arama sekmesine IMAI sorgulama yazdığınızda karşınıza bir ekran gelmektedir. Bu ekrana telefonunuza ait IMEI (International Mobile Equipment Identity) numarasını yazdığınız zaman telefonunuzun ülkeye nasıl giriş yaptığını, kayıp veya çalıntı olup olmadığını sizlere bilgi olarak sunulmaktadır. Bu sorgulama işlemleri sayesinde telefonlarınızın güvenli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu işlemleri ikinci el telefon alacağınız zaman o telefon için sorgulama yaparak kullanmalısınız. Bu sayede alacağınız telefonun güvenli olup olmadığını anlayabilmektesiniz.

E devlet üzerinden IMAI sorgulama işlemi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulmuş en önemli hizmetler arasında yer almakta ve insanlar tarafından sürekli olarak kullanılmakta ve büyük faydalar sağlanılmaktadır. Özellikle telefonlarını kaybetmiş veya çaldırmış insanlar tarafından kullanılmakta ve telefonların bulunması aşamasında büyük fayda sağlamaktadır.

Telefondan İMEİ Sorgulama

Telefondan IMEI sorgulama yöntemi insanlar tarafından en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Telefonlarınız da bulunan ara ekranlarına *#06# yazarak mobil cihazlarınıza ait IMEI numarasını öğrenebilmektesiniz. Btk IMEI sorgulama yöntemi ise e devlet aracılığı ile insanlara sunulmuş önemli hizmetler arasında yer almaktadır. 15 haneli IMEI (International Mobile Equipment Identity) numarasını yazarak telefonlarınızın güvenli olup olmadığını, hangi yol ile ülkeye giriş yaptığını, çalıntı veya kayıp olup olmadığını sorgulayabilir ve bu şekilde kendinizi güven altına alabilirsiniz. Bu sorgulama sonucunda telefonlarınızın çalıntı veya kayıp olması durumunda yetkililere bilgi vermeniz gerekmektedir. Telefonu aldığınız yeri de bildirerek telefonun gerçek sahibine ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle yurt dışından telefon getirecek insanlar ve ikinci el telefon alacak insanlar için çok önemli bir noktada yer almakta ve mutlaka sorgulama işlemlerinin ihmal edilmeden yapılması gerekmektedir. Bu sorgulama işlemi sayesinde telefonların güvenli olup olmadığı anlaşılmaktadır.

Bugün 1 kişi görüntüledi
471 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numarasinibul.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar