İş Bankası otomatik ödeme talimatı iptali için birkaç yöntem kullanabilirsiniz:

  • İnternet şubesi ile talimat iptali
  • Mobil bankacılık uygulaması ile talimat iptali
  • Şubeye giderek talimat iptali
  • Müşteri hizmetlerini arayarak talimat iptali

İş Bankası’nın resmi internet şubesi, isbank.com.tr adresine giriş yaparak kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açtıktan sonra hesapların yönetildiği bölümde Ödemeler menüsüne tıklayın. Oradan da otomatik ödemeler sekmesine geçin. Önceden verdiğiniz talimatlar çıktığında ise iptal etmek istediğiniz talimatı seçin. Talimat İptal seçeneğine tıkladığınızda, talimatınız iptal edilmiştir diye bir bildirim çıktığı zaman işlemenizi başarıyla tamamlamış olursunuz.

Gelelim mobil bankacılık uygulamasına. Telefonunuza uygulamayı indirip giriş yapın. Yani İşCep’i açın. Hesaplar ve Kartlar yazan menüye tıklayın. Oradan Ödeme Talimatları kısmına dokunun. İptal etmek istediğiniz talimat çıkacak. Talimat açıldığında İptal Et seçeneğine dokunun. İptali onaylayın. Böylece iptali gerçekleştirmiş olursunuz.

Bu yöntemleri kullanmak istemiyorum, ama Müşteri İletişim Merkezini aramak istiyorum diyorsanız 0850 724 0 724’ü tuşlayın. Seçeneklerden otomatik ödeme iptalini seçin. Tabii bunun için yanınızda talimat numarası veya fatura bilgileriniz olmalı. Bilgilerinizi vererek iptal işlemini gerçekleştirin.

İş Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası 0850 724 0724 ile ilgili yorumları okumak için tıklayın.

Bütün bunları yapmak istemiyorum, ben şubeye giderek talimatımı iptal etmek istiyorum, diyorsanız, en yakın İş Bankası şubesine gidebilirsiniz. Yine yapacağınız şey aynı: talimat numaranızı vermek veya fatura bilgilerinizi paylaşmak. Bu şekilde şubedeki görevliler, talimatınızı iptal edebilir.

İşbank Talimat İptali Yaptıktan Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler

İşbank talimat iptali yaptığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, iptal işlemini yaptığınız tarihtir. Çünkü talimatı iptal ettiğiniz günden itibaren artık talimat işleminiz geçerli olur. Yani ertesi gün ödeme talimatınız geçerliliğini yitirmiş olur. O yüzden iptal etmeden önce ödemenizin yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Otomatik ödemenin gerçekleştiği tarihten sonra iptal işlemini gerçekleştirmek, daha sonra fatura ödeminizde sıkıntı yaşamınıza engel olur. Talimatınızı iptal ettikten sonra da işlerin meşguliyetine dalıp fatura ödemenizi ihmal etmeyin. Çünkü bundan sonraki süreçte ödeminizi manuel yapmanız gerekecek.

Otomatik Ödeme Talimatı İptali İçin Ücret Ödemek Gerekir Mi?

Otomatik ödeme talimatı, aslında insanların işini kolaylaştıran, günlük koşturma ve meşguliyet içinde özellikle ödemesi ve tarihi belli ödemeler ve birtakım faturalar için çok kolaylaştırıcı bir yöntem. Çünkü zamanında ve eksiksiz ödeme sağlandığı için bir daha bu işlemlere kafa yormak gerekmez. Fakat bazı ihtiyaçların son bulması, alınan hizmetin iptali sonucu fatura ödemeye gerek kalmaması gibi durumlar otomatik ödeme talimatı iptali işlemini gerekli kılıyor. Peki, bu talimatı vermek için İşbank müşterilerinden herhangi bir ücret talep ediyor mu?

İşbank müşterileri istedikleri zaman, ihtiyaç duymaları halinde otomatik ödemelerinin talimatını iptal etme hakkına sahiptir. Bu ödeme talimatının iptal edilmesi için de herhangi bir ücret ödemelerine gerek kalmaz.

Bugün 2 kişi görüntüledi
166 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numarasinibul.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar