Numara taşıma, mevcut GSM operatörünüzü beğenmediğiniz, yetersiz bulduğunuz yada çeşitli nedenlerle değiştirmek istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bir yöntemdir. GSM firmaları, numara taşıma işlemi yapan yeni müşterilerine özel fırsatlar sunarak numara taşıma işlemini daha cazip hale getirmeyi başarmıştır. Sizde numara taşıma hakkında merak ettiğiniz herşeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Numara taşıma işlemleri genel olarak ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Numarasını başka bir operatöre taşımak isteyen insanlar numaralarını taşımak istedikleri operatörlerin en yakın bayilerine giderek başvuru yapabilme, çağrı merkezlerini arayarak talepte bulunabilme ve mobil uygulamalar ve internet siteleri üzerinden online olarak numara taşıma işlemlerini gerçekleştirebilme şanslarına sahip olmaktadırlar. Bu yollardan herhanginin tercih edilmesi ile ücretsiz olarak numara taşıma işlemleri en kısa süreler içerisinde yapılmaktadır. Bu işlemler için insanlar numara taşıma ne kadar sürer sorusunu sıkça sormaktadırlar. Numara taşıma işlemleri dakikalar içerisinde tamamlanmakta ancak hatların kullanıma açılması belli zaman gerektirmektedir.

Numara Taşıma Sorgulamak İçin TIKLAYIN

Numara taşıma işlemleri insanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Operatörlerin hatlarını taşıyan kullanıcılara çeşitli avantajlar sunması insanların hatlarını taşımalarına sebebiyet vermektedir. Ayrıca insanlar işyerlerinde ve evlerinde daha iyi şebeke hizmeti sunan operatörleri kolay bir şekilde geçiş yapabilmektedirler. Numara taşıma işlemleri belli evraklar ile yapılan başvurular sonucunda başarılı olarak operatörler tarafından ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. İnsanlar sınırsız bir şekilde numaralarını diğer operatörlere taşıyabilme haklarına sahip olmaktadırlar. Operatörler ile ilgili yapılan araştırmalar bünyesinde şebeke kalitesi, avantaj çoğunluğu, fiyatlar, hediyeler gibi pek çok konu operatör seçiminde etkin rol sahibi olmaktadır. İnsanlar kendilerine ve maddi durumlarına en uygun olan operatörleri seçmekte ve numaralarını taşımaktadır.

Numara Taşıma Konusunda Gerekli Olan Belgeler

Numara taşıma işlemleri üç yolla yapılabilmektedir. Bayilerden yardım alma, müşteri hizmetlerinin aranması ve internet siteleri üzerinden numara taşıma işlemleri yapılabilmektedir. Bu numara taşıma yöntemlerinde istenilen bilgiler ve evraklar farklılık gösterebilmektedir. Çağrı merkezleri arandığı zaman görevli kişiler sizlerden sözlü olarak bazı bilgileri talep etmekte ve sesli imza yöntemi ile sözlü olarak onay almaktadırlar. Bu şekilde numara taşıma işlemi gerçekleştiğinde yeni hattınızı bayinizden alabilir veya adresinize teslim edilmesini talep edebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden numara taşıma işleminde ise siteye girmeniz ve arama yerine numara taşıma yazmanız gerekmektedir. Bu sekmede karşınıza çıkan başvuru formunu doldurmanız ve ehliyet, kimlik ve pasaportlarınızdan herhangi bir tanesinin resmini sisteme yüklemeniz yeterli olacaktır. Bu işlemler sonrasında yine hattınızı bayilerden alma ve adresinize gelme seçeneklerinden birini seçme hakkına sahip olmaktasınız.

Numara taşıma işlemlerini bayiden yapmak istediğiniz zaman mutlaka ehliyet, kimlik kartı ve pasaportlarınızdan herhangi birini yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda son faturanızda sizlerden talep edilebilmektedir. Ayrıca numara taşıma işlemlerini yapma aşamasında hat sahibinin orada olması zaruri gereklilikler arasında yer almaktadır. Numara taşıma işlemlerinde genellikle sorulan hangi belgeler gerekli sorusuna en önemli cevap kimlik kartı olmaktadır.

Numara Taşıma Sonrasında Hat Ne Zaman Açılır?

Numara taşıma hat ne zaman açılır sorusu operatör değişikliği yapmak sureti ile numarasını taşıyan pek çok insan tarafından fazla bir şekilde sorulmaktadır. Numara taşıma işleminin gerçekleştiği tarihten itibaren onay işlemlerine bağlı olmak kaydıyla 4 gün içinde hatlarınızı kullanmaya başlayabilmektesiniz. Hatlarınız kullanıma açıldığı zaman telefonlarınıza SMS olarak bilgi mesajları gelmektedir. Bu süreç 4 gün ile aktarılmakta ancak genellikle daha kısa süreler içerisinde kullanımlara başlanılmaktadır. Bu süreler içerisine hafta sonları da dâhil edilmektedir. Sadece iş günleri ile sınırlama yapılmamıştır. İnsanların iletişim haklarının en hızlı şekilde temin edilmesi en önemli konular arasında yer almakta ve operatörlerde bu konu sebebi ile her zaman hızlı bir şekilde hatları kullanıma açmaktadırlar. İnsanlar numara taşıma işlemlerine başvurdukları zaman hatlarının kullanıma en kısa süreler içerisinde açılmasını her zaman talep etmektedirler.

Bugün 1 kişi görüntüledi
2464 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numaraara.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar