Sosyal medya uygulamaları arasında günümüz en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi de Instagram olarak gözümüze çarpmaktadır. Instagram uygulaması günümüzde ortalama olarak 2,35 milyar kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Bu uygulama bünyesinde pek çok özellik bulunmaktadır. Çevrimiçi görünme özelliği, mesaj konuşmalarında son görülme özelliği, mesaj gönderme özelliği, hikaye paylaşma özelliği, resim paylaşma özelliği gibi pek çok özellik uygulama bünyesinde bulunmakta ve insanlar tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. İnsanlar bu özelliklerin bazılarını pasif hale getirmek istemektedirler. Özellikle çevrimiçi özelliği ve son görülme özelliği insanlar tarafından en çok kapatılmak istenilen özellikler arasında yer almaktadır.

Çevrimiçi ve son görülme özelliği uygulama içerisinden kolay bir şekilde kapatılabilmektedir. Uygulama içerisinde bulunan ayarlar ve gizlilik kısımlarından bu özelliklerin kolaylık ile kapatılmasını sağlayabilmektedir. Uygulamanın sahip olduğu tüm özeliklerin kolay bir şekilde kapatılabilmesi ve değiştirilebilmesi insanlar tarafından her zaman olumlu karşılanmaktadır.

Instagram uygulamasının kolay bir kullanıma sahip olması kullanıcı sayılarında her geçen gün büyük artışlar yaşanmasını sağlamaktadır. Ayrıca uygulamanın her kullanıcıya özel olarak özelliklerinin değiştirilebiliyor olması da insanlar tarafından en çok beğenilen konular arasında kendisine yer bulmaktadır. Son görülme ve çevrimiçi özelliğinin tamamen kullanıcının isteğine göre açılıp kapatılabilmesi pek çok insanın rahatsız edilmemesi konusunda da büyük fayda sağlamaktadır.

Çevrimiçi Özelliğinin Instagram ’da Kapatılması

Instagram çevrimiçi kapatma yöntemi insanlar tarafından her zaman fazla şekilde araştırılmaktadır. Bu özelliğin kapatılması konusunda insanla her zaman talepte bulunmakta ve kapat yöntemlerinin en doğru olanını bulmaya çalışmaktadırlar. Instagram bünyesinde bulunan çevrimiçi özelliği şu aşamaların takip edilmesi ile kapatılabilmektedir;

  • Instagram uygulaması içerisinde bulunan profilinize girin,
  • “Ayarlar ve gizlilik” bölümüne girin,
  • Üst tarafta yer alan arama bölümüne “Hareket durumunu göster” yazın,
  • Daha sonra hareket durum özelliğini kapatın.

Bu işlemlerin uygulanması ile Instagram uygulanmasında bulunan çevrimiçi özelliği kapatılmış olacak ve insanların araştırma yaparak bulmak istedikleri yöntem uygulanmış olacaktır. Instagram uygulaması insanlara anlık ve aktif olarak mesajlaşma özelliği sunmaktadır. Bu özelliğin bünyesinde anlık olarak çevrimiçi olup olmadığınızın gösterilmesi özelliği de bulunmaktadır. İnsanlar karşısında ki kişilerin çevrimiçi olduklarını bilmemelerini isteyebilmekte ve bu özelliği kapatma yollarını aramaktadırlar. Yukarıda aktarılan adımların takip edilmesi ile çevrimiçi özelliği kapatılabilmekte ve karşınızdaki insanların çevrimiçi olduğunuzu görememeleri sağlanmaktadır.

Hareket durum özelliğiniz açık olduğu zaman takip ettiğiniz kişiler profil resminizin yanında yeşil bir simge görmektedirler. Bu yeşil simgenin görülmesi sizin o an aktif ve çevrimiçi olduğunuz anlamına gelmektedir. Bu durum pek çok insan tarafından beğenilmemekte ve kapatılmak istenilmektedir. Gereksiz yere rahatsız edilmemek için, insanlar ile iletişim kurmamak için bu özelliğin kapatılmasını isteyen insanlar tarif ettiğimiz yöntemleri izleyebilir ve çevrimiçi aktiflik durumunu kapatabilir. Bu durum insanlar arasında Instagram aktiflik kapatma olarak da adlandırılmaktadır.

Son Görülme Özelliğinin Instagram ’da Kapatılması

Instagram uygulaması kullanan kişiler bu uygulama içerisinde bulunan aktif mesajlaşma özelliğini de devamlı olarak kullanmaktadır. Mesajlaşma özelliği uygulama içerisinde bulunan en önemli özellikler arasında yer almaktadır. Mesajlaşma özelliğinin içerisinde son görülme özelliği de bulunmakta ve pek çok insan tarafından bu özellik kapatılmak istenilmektedir. Son görülme özelliği sayesinde insanların hangi gün ve hangi saat aktif olduğu görülebilmektedir. İnsanlar kişisel hayatlarına sınırlama getirmek amacı ile bu özelliği kapatmanın yollarını aramakta ve geniş çaplı araştırmalar yapmaktadır. Instagram son görülme özelliğini kapatmak için aşağıda listelenen yollar takip edilmelidir;

  • Instagram uygulamasını açın ve profilinize girin,
  • Sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayınız,
  • “Ayarlar ve gizlilik” butonuna tıklayınız,
  • Üst kısımda yer alan arama bölümüne “hareket durumunu göster” yazın,
  • Hareket durumunu göster butonu aktif ise eğe kapatınız.

Bu adımların takip edilmesi ile takip ettiğiniz kişilerin sizlerin son görülme bilgilerinizi görmesini engelleyebilir ve özel hayatınıza sınırlama getirebilirsiniz. Bu sayede Instagram’a her giriş yaptığınızda insanlara aktif olarak gözükme ve son görülme bilgilerinizin paylaşılmasını engelleyebilir ve bu sayede insanlar ile iletişim kurmamayı sağlayabilirsiniz. Aktifliğin kapatılmasını sağlayan bu adımlar pek çok Instagram kullanıcısı tarafından büyük ölçüde kullanılmakta ve her zaman olumlu görüşlerin kazanılmasını sağlamaktadır.

Bugün 167 kişi görüntüledi
42637 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numaraara.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar